Lunch med p-närerna

I måndags träffades fyra nyblivna pensionärer på Stadsträdgården i Sala för att äta lunch. Alla gillade läget. Vi hade väldigt trevligt så vi kommer att ses (efter semestern) i augusti igen.
 


Sala - fågelmatning

Vi var till Sala i förra veckan och matade fåglar, det var en upplevelse. Lydia var i sitt esse. Det blev cykelstockning. Cyklisterna fick hoppa av sina cyklar och gå förbi fågelskocken.
Sala är en fin sommarstad väldigt pensionärsvänlig, de har placerat ut bänkar på lagom gångavstånd emellan dem.
Ullresa med Karin

I onsdags ringde Karin och undrade om jag ville följa med på en bussresa, hennes kompis Harriet hade gjort illa foten så hon kunde inte följa med. Det var tur för mej för vi hade en trevlig dag tillsammans, man får skrattar mycket tillsammans med Karin. Tack snälla Karin.

Tänk att Victoria och Daniel får flytta in i Haga slott med ett av de finaste exemplaren av engelsk park i värden. Nationalparken är en av Sveriges mest besökta grönområde med den största samlingen av turistattraktioner.
Här finns ett rikt djur- och växtliv med flera rödlistade arter. Landskapet är rikt sammanflätat och natur och kultur bildar en vacker och sällan skådad helhet.
Gustav III lät anlägga Hagaparken under 1780- och 1790-talet. Slottet stod klart 1804 och ritades av Gjörwell åt kung Gustav IV, Gustav III:s son. Slottet hade sin intressantaste period när kronprins Gustav Adolf och Sibylla bodde där med "lillprinsen" och hans systrar. Efter flygolyckan 1947, då kungens far omkom, flyttade familjen in till Stockholms slott. (DN 10-06-13)
Detta område döptes till Kungliga nationalstadsparken i fjol.Vi fick en ask "The Wedding Chocolate" när vi kom hem till Sala.
Mycket uppskattat.

Må-bra-stund och Lydias premiärdopp

Diana  en i vävlaget säljer Aloe-vera produkter för FOREVER hennes Mobil 070-2455670. Hon hade en må-bra-stund med Gunilla och mej i tisdags, vi fick prova på bl.a Sonya-serien. Produkterna verkar vara jättebra.

Jag har dessa produkter i min ägo, jag fick flera tips på hur jag kan använda dom till annat än vad jag har dem till, man kan t.o.m. äta gelerna. Tack Diana för råden.

Det är en nötkaka som står där. Receptet är ur Per Mobergs fina kokbok.

På eftermiddagen kom Evlina och barnen på besök. Lydia tog ett permiärdopp i stora poolen.

Vårfest - bilder

Jag var ju på vårfest i fredags, vädret var på sitt bästa humör. Det började med välkomstdrink och lekar sedan tajmat och dans. Det var en av de trevligaste vårfester jag varit på. Tog lite bilder för att komma ihåg mina gamla arbetskamrater.
Betonggjutning 2010-05-27

Lena och jag var till tälgstenen torsdag den 27/5 på en kurs i gjuta i betong. Man kan göra mycket fina gjutningar, kursledaren hade gjort riktiga konstverk. Jag kommer att köpa en säck finbetong och gjuta, det var roligt.

Jag gjöt en blomkruka, värmeljushållare och ett blomblad. Blombladen skall jag lägga ut i de breda rabatterna för att gå på, Ann-Christin hade fotsulor av plåt i rabatten väldigt praktiskt tycker jag.
Skatorna är tokiga i värmeljus, en natt hade dom stulit sju stycken. Det skulle vara roligt och se deras förråd de
har hållit på och snott hela vintern.
Lite blombilder som vanligt, Erik har köpt ett 60mm objektiv så det är roligt att fota.

Nu håller jag på att få träsmak. hej då

Utflykt med Agneta och bakning

I eftermiddag har Agneta och jag varit på utflykt till Örsundsbro. Tittat i affärer fyndat en hel del bl.a Ittala värmeljuslyktor. Storhandel på Ica maxi, blev bjuden på en jättegod bulgursallad med bl.a stekt halloumiost, avokado, kyckling tomat och gurka. Kaffe och tre sortes kakor smakade bra som avslutning. En verkligt lyckad eftermiddag det måste vi göra om.

Inga bilder från i dag men desto fler från bakningen den 26/5.

Efter mycket arbete och några provtryckningar har Anki fått sin bakugn godkänd. Tänk att ha en egen bakugn vilken lycka.Det blev några missar i texten på bilderna, ha överseende.

I morgon är jag bjuden på personalfest på Väsby kungsgård, trevlig att träffa mina före detta arbetskamrater.

Evelina på besök med barnen

Evelina och barnen var på besök i förra veckan tog en del bilder. Eftersom Lydia gillar spagetti och köttfärsås så lagade jag till denna populära rätt. Hon gillar även mackor med mycket smör. smöret slickar hon i sig först, ibland ber hon om mera, mera innan hon äter brödet, en klok liten tjej man skall inte äta så mycket bröd men däremot mycket fett.

Hon gillar kulramen.

Blommor och änglar

En rad med blommor och änglar. De fina änglarna tillverkar Gunilla. Blommorna finns i vår trädgård.

RSS 2.0