W1015

HortensiaTack snälla Gunilla och Keke för den vackra blommanI dag har jag varit på den stora invigningen av Hela Människan här i Heby tillsammans med Gunilla.
Det var otroligt mycket folk, nästan lika många som när järnvägsstationen invigdes.
Kaffe och bakelse blev man bjuden på, man förvånandes över vilka snygga kläder som visades på manekänguppvisningen. den var verkligen underhållande.
Vi tog en tur till Mälby-boden också. Tack Gunilla för en trevlig lördag.

Det har börjat röra på sig i trädgården.Lille Alvin

Lille Alvin, granne till Gudrun och Kalle kom på besök en kväll. Han är så söööt.
Gudrun har pratat en hel del om sina trevliga grannar. Titta bara vilken fin gosse dom har, han stannade en halv timme det hade varit trevligt om han stannat längre. Hoppas få träffa honom i sommar igen.

Sommarhuset i Täfteå

Oj vilket fint hus Kalle och Gudrun bygger. Det kommer att bli helt fantastiskt när allt är klart, huset ligger högt så vilken suverän utsikt det blir, längtar efter att få sitta på deras stora altan och ta en fika i kvällsolen.
Högakustenbron i dimma

Vi stannade vid högakustenbron och tog en fika när vi åkte upp till Umeå. Passade på att ta några bilder av den.


Maskinskylt


När man slutar på "briken" får man en maskinsylt hängd om halsen.

Långfredag

Vi har kommit hem från Agneta och Ronnie nu. Vilken trevlig eftermiddag och kväll de bjöd på. Ett fantastiskt jobb de har lagt ner. Allt var supergott bl.a en supergod räkomelett och västerbotten paj. Det var rostbiff, fläskfile, kyckling, påsskinka, sill, lax, mandelpotatis, ägghalvor, potatismuffins, pastasallad, en god chokladtårta med blandade nötter som garnering och småkakor. Ett stort tack så mycket för en superkväll.
Lydia var i sitt essé hon är verkligen underhållande. Hon var trött så hon och jag gick för att vila, hon somnade nästan, men hon bestämde sig INTE SOVA. Var inte stilla en seknd för då kan man ju somna. Hon somnade nog när Benny bar ner henne till bilen.

I morgon bär det av till Söderhamn och sedan på söndag vidare till Umeå och Täfteå.

Ha en fortsatt trevlig Påsk.

PS!
Inga bilder.

31 mars och 1 april 2010

I går var min sista dag på jobbet. Hur det än är känns det vemodigt att sluta, jag kommer att sakna både arbetet och kompisarna. Vi var fem som gick hem i går, den sista april slutar tre stycken till.
Tungt att gå och säja hej då till alla men det lättade mer och mer efter varje hej då.
Vi "konstruktionsavdelningen" var till Monsols och åt gott och hade trevligt innan vi skildes åt, det blev trots allt ett trevligt avslut.När jag började i Sala jobbade jag tillsammans med min nuvarande chefs far Hans-Göran, han hade letat fram kortet nedan i sina gömmor.I dag är min första dag som pensionär. 2010-04-01 inget april skämt.

Låg och drog mig till halv åtta, steg upp och ringde jag Ulla Karin i växeln på Metso för att be henne hålla koll på faxsvar från atlas nutrition. Strax efter ringde det på dörren, trodde det var Kilaborna som kom, men det var grannen mitt emot som undrade om hon skulle köra ner soptunnan till gatan, sopbilen var nämligen på G. Tack till dig med stort T. 
Efter en stund plingade det på dörren igen då var det en liten söt påskkärring som kom med ett fint påskkort.
Hon hade vägrat sätta på sig ett huckle.

 

Vi firade med tårta


Kolla in foten


Det enda påspynt jag tagit fram är detta. Jag har haft det på jobbet. Karin König Sala är tillverkaren hon pysslar mycket. Vi har jobbat tillsammans på "briken" i många många år, nu kommer ju jag att ha tid att pyssla tillsamman med henne det kommer att bli skoj. Hon målar bl.a porslin skulle var kul att prova.
 

Påskgodisskålen.
Det har bara kommit två påskkärringar förutom Lydia så Erik och jag får vräka i oss det som blev över.


Tulpaner hör våren och påsken till, dessa är fantastiskt fina.


Lydia gillar kuben, hon lånar alltid morbrors kuber när hon hälsar på dem, han har några olika storlekar. Denna är lagom stor till Lydia.


Erik köpte två nya jeans i går som behövde fållas upp, han tyckte att jag skulle ha något att göra nu när jag är pensionär.


Fållen jag klippte bort.


Jag passade på att klippa sönder hans gamla, som kommer att bli en dörrmatta så småning om.


Nu har jag ätit för mycket godis som jag inte skulle ha gjort om jag varit förståndig. Jag är allergisk mot socker- så jag mår nästan illa.
I dag fick jag hem en bok från adlibris som heter Ät fet mat skriven av Lars-Erik Litsfeldt.

"Visste du att yngre och välutbildade kvinnor äter mest fettsnålt och ökar mest i vikt, att vi äter mindre och mindre men ökar mer och mer i vikt". Ett par meningar ur boken.

Glad Påsk till Er alla.

RSS 2.0