Fredag den 31/8

I dag fyller min systerson år GRATTIS Jan-Olof.
Min systerdotter åker på bröllopsresa till Turkiet med sin familj, hoppas de får en underbar vecka.
Evelinas små änglar sover här och Agneta med familj kommer i dag.
Det blir en fin helg.


Höst

Har gjort höstfint på trappan.

BlåbärsgrötBlåbärsgröt. 4 port.

0.5 blåbär
0.75 dl socker
2dl vatten
1.5 dl vetemjöl
1krm salt


GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp färska blåbär, socker och vatten (eller 400 gram djupfrysta bär med lag och vatten)
2. Vispa ner vetemjölet. Tillsätt salt. Låt det hela koka upp och sedan koka på svag värme 4-5 minuter. Rör i gröten då och då.
3. Servera gröten varm tillsammans med kall mjölk.
4. Gröten kan även kokas av andra mjölsorter eller mannagryn. Byt då ut vetemjölet till......
5. Grovmalet rågmjöl, grahamsmjöl eller kornmjöl....Tag då 3 dl vatten, 2,5 dl mjöl och 1/2 tsk salt. kokas gröten i 5-10 minuter, med grahamsmjöl alltid 10 minuter.
6. Mannagryn.... byt ut vetemjölet och tag då 1 dl mannagryn och koka i 4-5 miuter.
Skapat 2008-07-14 av Anneli
A-C s trädgård

Fina trädgården!

Sandarne A-Cs blommor

Några blommor i A-C s trädgård och B s hortensia.

Sandarne

Vi åkte till B o B på tisdag trevligt att hälsa på Erik hjälpte till att måla det sista.
Som alltid jättegod mat.
Var till A-C och tittade på hennes fina trädgård massor med blommande clematis, rosor, dahlior och andra fina blommor och buskar.
Vi tittade på hoppande laxar i Ljusneforsen. Måste nog skaffa kraftigare fiskegrejer om vi skall fiska där.
Bilder från forsen och A-C blommor.

Alexander den store

Tycker att Alexander funnits så länge men han är bara en vecka. 
I tisdags undrade Agneta om vi kunde vara barnvakt när de skulle åka och visa upp Alaxander ons.morgon han är lite gul. Syskon får inte följa med in p.ga smittorisk. Vi åkte och sov över. Härlligt.
De åkte in på kvällen eftersom A var slö och gått ner 600g inget allvarligt fel, lite tillägg bara så nu är allt lugnt.
Han behöver inte sola.
Storasyster hon bara går och går vill inte hålla handen som hon gjorde i lördags tänk vad mycket det händer på några få dagar, vilken lycka att ha dem så nära ändå. 
 Esther hjälpte mig plocka och rensa krusbär till en kräm som vi åt till lunch. Krusbär är gott och de har blåa så krämen blev både vacker och god.
Alexander är så söt väldigt lik sin storasyster måste jag säja.

I kväll träffar vi de små liven Lydia och Meja underbart! har inte sett till dem mycket i sommar.

Bärplock

I mångags ringde Gunilla det finns blåbär i massor vi måste ut och plocka, har du tid? 
Klart man har, bestämde att det fick bli handplockat, drygt fyra liter ganska lättrensat. Svamp blev det också, åkte en sväng och tittade på mina svampställen och blåbärsställe innan jag åkte hem, det fanns varken svamp eller blåbär, kom inte hem förrän halv åtta. Det blev blåbär, mjölk och macka till kvällsmat. Gott gott

I går åkte vi ut igen men då hade vi plockare med oss det blev dubbelt så många blåbär på mindre än halva tiden, vi tittade inte efter någon svamp solen sken så det blev varmt och svettigt och vi kände oss nöjada för dagen, G hade Tulle "the dog" hemma så när vi kom hem tog vi en promenad med honom. 
Det är mer ansträngande att plocka med plockare än för hand jag fick så himla ont i ryggen. Längre tid att rensa och bären blir blöta, får se vilken metod det blir nästa gång. 

I går kväll fick jag förklaringen till att det inte fanns några blåbär där jag brukar plocka, min ganne berättade att det hade varit gästsvmpplockare vid elljusspåret och de plockar rent där de drar fram. 

 

Alexander

Agneta ringde i torsdags runt tvåtiden och undrade om vi hade lust att komma till Storvreta, jag tänkte att vi skall ju dit på lördag  när Gudrun och Kalle skulle komma, tyckte det skulle bli tätt på. Då förklarade hon att hon hade haft värkar sedan kl 07.00, barnet skulle ju komma den 18/8. Vi samlade oss och åkte hämtade Esther, Ronnie och Agneta åkte till BB samtidigt som vi åkte hem då var kl 18.00.
00.30 ringde Agneta och berättade att de fått en son 00.20 längd 53cm vikt 4180g. Allt hade gått bra, det var så himla skönt att höra var rätt så orolig måste jag erkänna. De var hemma redan vi lunchtid så vi åkte och lämnade Esther efter ett Grändbybesök. Han är helt bedårande.
I morse åkte vi till Arlanda och hämtade G och K köpte med oss en passande blå tårta och åkte till Storvreta och fikade, Evelina med fam kom också alla ville ju se hålla underverket.
Vi åkte till oss efter fikat och tillbringade em på altanen, tyvärr blev det inte något bad solen ville inte titta fram vi åt och fikade innan vi kl 19.15 skjutsade vi G oc K till Arlanda de skall åka till Israel i morgonbitti.
Har svårt att smälta att det fortfarande är den 11/8 det har hänt så mycket på två dagar.
Kan inte ladda upp bilder på IPhone

Boden 5/8

Jan och R-M kom på onsdag1/8 vi bara umgicks och tömde tre packlådor från Garaget och en resväska som R-M hade med sig från morbror, skickade kaffeservisen och en del smått och gott till Simon. På fredag var vi och plockade jordgubbar till margaretatårtan jag skulle göra på lördag.
Jan o R-M åkte hem lördag morgon och barn och barnbarn kom och firade mig på em.
Agnetas fam. sov över jag åkte till Huddunge skulle stå i Boden mellan 12.00 -16.00.
Esther och Agneta kom och tog en fika. billigt och gott serveras för 25:- kaffe dricka smörgås kanelbulle.
À o E åkte hem på tisdag.
RSS 2.0