Blåbärsgröt



Blåbärsgröt. 4 port.

0.5 blåbär
0.75 dl socker
2dl vatten
1.5 dl vetemjöl
1krm salt


GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp färska blåbär, socker och vatten (eller 400 gram djupfrysta bär med lag och vatten)
2. Vispa ner vetemjölet. Tillsätt salt. Låt det hela koka upp och sedan koka på svag värme 4-5 minuter. Rör i gröten då och då.
3. Servera gröten varm tillsammans med kall mjölk.
4. Gröten kan även kokas av andra mjölsorter eller mannagryn. Byt då ut vetemjölet till......
5. Grovmalet rågmjöl, grahamsmjöl eller kornmjöl....Tag då 3 dl vatten, 2,5 dl mjöl och 1/2 tsk salt. kokas gröten i 5-10 minuter, med grahamsmjöl alltid 10 minuter.
6. Mannagryn.... byt ut vetemjölet och tag då 1 dl mannagryn och koka i 4-5 miuter.
Skapat 2008-07-14 av Anneli










Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0