Sandviken the paradise

20 mars:
 Resan från Umeå gick smärtfritt, kom fram strax före ett. Blev mottagna med en jättgod köttgryta med klyftpotatis och morötter. Varm fruktsallad med glass till efterrätt, Gunnel lagar fantastisk god mat läs "matmamma".
Ut och fiskade, blåsigt +1,9° ingen fiskelycka.
Sjön heter Tjaktjaure.

21 mars:
 Uppe med tuppen. +5° växlande molnighet. kl 6.00 åkte vi ut till ett av Gunnels favoritställen, vi fick sju fiskar tror jad det var.
 
Bestämde oss för att åka upp på fjället till en fjällsjö Muitunis, eftersom Robert kunde ta ledigt och följda med. Jag åkte i släden efter skotern och Erik satt bakpå, Robert körde. Gunnel körde sin egen. Det var ett äventyr ibland såg det ut som om skotern skulle välta men Robert hanterade den som en hel karl. 



Vädret växlade till snö och blåst, träffade på ett gäng fiskare, tyvärr fick vi ingen fisk. Fiskarna gillar inte dåligt väder. Normalt ser man en fjällkam i bakgrunden.

Gunnel bjöd på jättegod köttsoppa, läs om hennes mammas köttsoppan. Fick med oss så vi kunde avnjuta den till lunch dagen efter också.



22 mars:
 Plusgrader, takdropp istappar på servicehuset, växlande från strålande sol till snöfall.
Inte så många fiskar men så vackra.


Middag skruvar med köttfärssås.
kl 21.00 var det -4.8° Det blåste och snöade på natten, fären hade dreve igen när jag var på toa så det blåste ordentligt. Det fanns inget vatten och ingen toalett i stugan.

23 mars:
-5,6° kl 07.00 var det sol. kl 7.45 snöfall och ordentligt med blåst. Inget fiske på fm.
Gunnel gjorde kaffeost som vi avsmakade till em.kaffet. den var god och vacker att se på. Skall testa och göra den. Har lovat Birgit att hon skall få smaka när kon hälsar på nästa gång. Tog inget kort men gå in på Gunnels blogg om du vill se. klicka på kaffeost.

24 mars:
Snöstorm, -9.4°. Han som körde plogbilen hade inte varit med om värre oväder.
Erik fick två fiskar i ovädret, det gå bra att fiska när man vände vinden ryggen, det var inte kallt.
Det skulle vara roligt att prova på kikmete nästa gång.

Snön den viner runt knuten.

Robert satt många timmar i sin L70

Våran översnöade bil som startade så fint när vi skulle åka hem.

25 mars:
-8,9° och snöfall tidiigt på morgonen, men det blev fint väder på fm. tyvärr blev det ingen fisk. Fisken har varit riktigt tjuriga den här veckan.
Blev bjudna på tjälknöl och potatisgratäng, sallad och Jordgubbar och glass till efterrrätt. I morgon åker vi hem tråkigt!!!!!!!




Vi bodde i den här fina lilla stugan. Det är populärt att tilta bilder den här blev det, ofrivilligt.


Erik på väg till kälken.

26 mars:
-3.4° sol och lite vind, härligt väder nu när vi skall hem. Vi åkte en sväng till Norge innan vi åkte till Rådjursvägen!



Vi kommer att åka till Sandiken och pimpla i april nästa år.
Skall bli roligt att träffa Gunnel och Robert igen.
Vi rekommenderas en tur dit.


Kommentarer
Anonym

Ja gör det ni fina bilder

2011-04-24 @ 19:18:25
Gunnel

Hej Rosita! Äntligen fick jag en stund över och tid att kika lite på din blogg. Vilken fin sammanfattning du gjort av ert norrlandsäventyr!! Nu är det snart snöfritt i själva Sandviken, men isen är ännu rätt tjock, och kommer man på högfjället så är det fint skoterföre. Ser att ni redan har försommar:) Önskar er en fin sommar med era fina barnbarn. Robert hälsar.

2011-05-04 @ 17:35:11
URL: http://sandvikens.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0