Historien om en bruten gitarr Jan. 31, 2010


Läste historien på NIKAS blogg den 27/1 1010
En riktigt bra sång.Söndag 2010-01-31

I fredags var vi i Kila och tittade på Lets Dance. Hann ni se Lydia i reklamen?

I går var vi på bio och såg Luftslottet som sprängdes, den var så där. Efter bion bjöd Agneta och Ronnie på pasta carbonara, suveränt gott, vi tittade på robinsson innan vi åkte hem.
I dag var det dags att skotta igen. Gullan kom förbi när jag skottade och talade om att det skall komma mer snö till veckan.
Tur att det inte är någon lets dance i kväll, jag har fortfarande ont i foten.
Lite bilder


SVERIGE VANN BANDY VM I DAG

Snö i fulla lass

Det har snöat utav bara den i dag säket drygt 300mm. det tog en timme att få unden den. Får nog skotta en gång till i kväll. Bra motion får se var jag har ont i morgon.

Tisdag 10-01-26

Lydia vann danstävlingen grattis!! De ska visa hennes dansklipp i någon av reklampauserna på lets dance på fredag 27/1, det skall bli skoj. Vi skall till Evelina för en gemensam titt.
I dag har vi varit och hälsat på Agneta på hennes sista lediga tisdag, från och med februari har hon fått full tjänst.  GRATTIS !!  Hon bjöd på våfflor och bär från Heby, hallon och blåbär med grädde gott var det.
Vi gjorde en raid ner på stan, dom bor ju så centralt. Lydia hon kollade in klädställningarna precis som sin mamma, hon har väl studerat henne. Det såg så roligt ut när hon gick och kollade in kläderna, hon gillar rosa. det var bland de rosa kläderna hon bläddrade mest. Mamma titta titta.
Jag har sviter efter line dancen i söndags, jag haltar. Högra foten är överansträngd, tre timmar så där på ett bräde efter julupphållet blev tydligen för häftigt.
Det är nu -10°C och snö skall det komma i morgon hoppas det blir stora fina flingor.

Söndag 24/1

Jag har dansat linedance i drygt tre timmar i kväll. vi har bla. dansat ROCK AROUND THE CLOCK,

 

det var första träffen efter Nyår, det är en rolig motionsform som jag varmt rekommenderar. Titta in på SalaOrtens DansKlubb (SODK ).
 Träffade en nybliven farmor på medlemsdansen. Barnbarnet heter Mira

W 103

Vecka 103 började inte särskilt bra, magen fortfarande i olag.

Rösta på Lydia


1010-01-18.

Natten till i dag onsdag mådde jag pyton milt sagt. Jag vaknade klockan ett och svettades och mådde illa, det kändes som om jag skulle svimma, turligt nog fick jag spy och efter det mådde jag bättre "man brukar ju göra det " och kunde ta mig tillbaka till sängen med en hink för säkerhets skull. Somnade och sov till kl. 6 när Eriks väckare ringde, pigg och kry. I går kväll när vi tittade på den förskräckliga handbollen åt vi en nötblandning från ALESTO Nuts Royal. Misstänker att dom inte var helt ok men Erik mådde bra. jag vet inte om jag skall skylla på nötterna jag har halva påsen kvar.

Lydia med mor kom och åt frukost  i morse, det är alltid lika trevligt när dom kommer.
Jag såg ett interssant inlägg i God Morgon 11.36. Hjärnforskare Martin Ingvar har skrivit boken "Hjärnkoll på vikten".
Vägen till en framgångsrik och hållbar viktkontroll går via hjärnan. Den har en överordnad roll när det gäller vårt grundläggande behov av mat och dryck. Hjärnans belöningssystem är en osynlig supermakt som styr vårt handlande på gott och ont, och som föredrar mat som skjuter blodsockernivån i höjden och ger oss en omedelbar kick. man får  veta hur man samarbetar med belöningssystemet i stället för att kämpa emot det.
Det är precis vad Agneta K och jag säjer "det sitter i huvet". Eftersom jag ser ut som en vandrande riskfaktor skall jag köpa och läsa boken. 

Nu väntar de persiljefyllda ruladerna. Recept ur halv åtta hos mig. 

vinter sjuka

I går mådde jag inte bra, huvudvärk och ont i magen, det var en lindrig släng av vinterkäksjukan tror jag. Sov några timmar på eftermiddagen.

I dag kom Evelina och Lydia och väckte oss 08.25, vi åt frukost och slappa lite innan vi gick ner på Heby och mötte Agneta vid bussen. Hon ville bli klippt och det blev hon.

Det blev dopp i gryta innan dom åkte på basketmatch. Lydia hade dom rätta kläderna på sig "sacramento".

Fortfarande orolig mage och huvudvärk =migrän.

Fredag otur i Kila 14/1 2010

I morse var det bara -6°C och nu har det stigit till -3.5°, så det känns som om det är "blia".  Såg att det finns det en ort i Värmland som heter Blia. 
det vore synd om det blev plusgrader nu när vi har så fin rimfrost på träden.

I dag åt jag lunch ute i Kila. en olycka hände där på fm., orsak den stränga kylan som varit.

I tisdag åt jag lunch med Agneta och Karin. Maten var god som alltid på Afrodite. Vi brukar bjuda den som fyllt år på lunch, den här gången var det Karins tur att bli bjuden.
Jag passade på att ta några bilder på Lydia, hon hade inte hunnit borsta tänderna i kaoset


Tävla om söta barnskor från skoor.se

Kika in på bloggen flerbarnsmamma och tävla du med!

Söndagkväll

Appropå graviditetsbesvär Evelina

Vila är viktig.

På tisdag skall dom börja förhandla på jobbet, 17 tjänstemän är varslade.
Vad är ett bra erbjudande när det gäller avtalspension tro? vilken procentsats är acceptabel kan man undra. Vattenfall gav 75% till dom som fyllt 60år.

Söndag med sport och hantverk

I dag har jag tittat på sport i TV, det har varit en hel del.
Jag har gjort en vante klar.
Sytt ett fodral till mina strumpstickor, tips från min kära kusin Karin från Rödvattnet, förutom strumpstickor innehåller fodralet ett skjutmått samt några virknålar.
Evelinas svart/grå och vit/beige matta har jag kommit igång med, men jag har problem med nickepinnarna, linorna som håller dom på plats lossnar ibland, justering krävs.


Evelina skall få komma hit och se om hon gillar det jag vävt, den vita bården som jag håller på med skall bli
10-15 cm bred.

En strålande lördag

Det har varit strålande sol i dag. Vi åkte till Kila och tog ett fika.
Fåglarna har fått mat och jag har skottat upp snö mot husgrunden för att få lite varmare inne. Snön isolerar ju, hoppas det blir varmare vi har 11° på golvet vid altan.

Det heter inte fredags middag utan fredagens middag.
Blommorna är från i Nyårsafton en del av tulpanerna var helvissna men dess fem är helt OK.

Från det ena till det andra rösta på Lydia.

Jag hålle på att testa "infoga länk"
Trettondagshelgen år 2010

Vi har haft en mycket trevlig trettondagshelg hos min svåger och svägerska i Sandarne.
Vi åkte på måndag den 4/1 och kom hem på trettondagen den 6/1.
Dom bjöd som vanligt på god mat. Det började med stek, Birgit gör så god sås som är så god att mosa med potatis. AnnChristin är också skicklig när det gäller matlagning så det vill gärna bli gott när dom håller på .
Trettondagsafton fick vi supergoda Tolko-peppar kyckling (jag har receptet om ni bli sugna) med ris och sallad, Birgits goda plommonpaj med glass till efterrätt och senare på kvällen fick vi ost och kex. Innan vi åkte hem fick vi stekt potatis, köttbullar och prinskorv.
Temperaturen låg omkring -20°C. Gott om snö fanns det Ni ser Bertil skymta bakom en snödriva.

Här kommer några, ganska många bilder faktiskt.

4-jan 2010

I dag skall vi åka till min Svåger och Svägerska.
Det skall bli tevligt att träffa dom.
Evelina det blev så här när jag ändrade, det funkade som vi sa.

Besök på Bauta IKEA i Uppsala

I går var vi till Kila och myste med hela familjen, Agneta och Ronnie sov över hos oss. Vi åkte till det otroligt stora IKEA i Uppsala, det var Eriks och mitt första besök där. Jag köpte lite småplock, fyllde bl.a på lagret med värmeljus.


Favoritmotiv i vinter, det är ett sådant vackert äppelträd.

Nyårsafton

Lite bilder från en trevlig Nyårsafton med god mat och dricka, tack Becke för det fina fyrverkeriet.


Jag önskar Er alla God fortsättning på det Nya Året.

RSS 2.0