Nyårsmeny
I går kväll bestämde vi nyårsmenyn och det blev.
Förrätt: Toast Skagen
Varmrätt: Oxfilé Wellington
Efterrätt: Chokladfondant med bär och frukt
Toast Skagen den kanske vanligast förekommande förrätten i Sverige. Och inte alls en dansk rätt som namnet antyder utan helt i geom en svensk uppfinning från den anrika Stockholmskrogen Riche. Som upphovsman räknas en av den svenska kokkonstens största, Tore Wretman.
Oxfilé Wellington en festrätt , vad annars eftersom hertingen av Wellington var med och besegrade Napoleon den 18 juni vid Waterloo. Detta sägs vara upptakten till den underbart goda inbakade Oxfilén, som fick sitt namn efter hertigen.
Chokladfondant krämig choklad som passar bra ihop med blåbär eller frukt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagning.
Vi som bestämde heter Eva, Gullan, Ingela och så jag.
Nu skall jag iväg och köpa ingredienserna.
Lycka till med fest måltiden
Det verkar bli jätte gott
Blir nog !0 över lag
Kram
gott gott, vi kanske ska fira med er..:P
Gott nytt år