24 januari
I går kväll hämtade jag upp Agneta vid bussen, hon stannar till onsdag. De har hantverkare i lägenheten.
Tisdag blir det en tur till Västerås.
Meja och Evelina kommer en sväng i dag mellan BVC och upplock på dagis.
I kväll börjar jag med min lindblomsgröna pläd, skall bröjar med franset. Hoppas att jag inte får blemmor på fingrarna.
Skall bli en härlig varm pläd så småningom.
Kan inte det här med bloggar o liknande, men hamnade hos dig när jag sökte på chilichokladsås.
Jag hade samma meny som du hade på nyårsafton till huvudrätt(fast jag bräckte av mina vänner med älgkalv file istället)Jag tog det ur en tidning, som jag inte hittar nu,typiskt.Kan du hjälpa mig med receptet på såsen???????
Hälsningar
Cia Gunnarsson
Grönt är skönt men inte min färg
Hej Cia,
Var så god receptet
Chilichokladsås till filé
6 port
2 schalottenlökar
2 msk smör
3 msk socker
1-2 krm grovmalen svartpeppar
4 dl vatten
1 ¼ dl koncentrerad kalvfond
1 dl balsamvinäger
1 msk soja
2-3 msk maizenaredning för mörka såser
40 g chilichoklad
Skala och finhacka löken. Fräs löken i hälften av smöret en kastrull. Tillsätt socker och peppar och låt fräsa tills sockret smält och börjar bli brunt.
Häll på vattnet och tillsätt fonden, vinägern och soja. Låt koka utan lock i 10 min. bryt ner choladen och smaka av såsen. Vispa i maizenaredningen och låt koka en minut. Rör ner det resterande matfettet
kul kul!! hoppas förkylningen släpper snart!!
Vad händet på din sida