Korvgubben



KORVGUBBEN

D
ET VAR EN GÅNG EN MAN SOM BODDE

Vid en väg och sålde varmkorv. Han hörde illa och därför hade han ingen radio. Han såg inte så bra heller, och därför läste han aldrig tidningar. Men han sålde god korv. Och han satte upp skyltar vid landsvägen som talade om hur bra den var. Han brukade stå vid vägkanten och ropa ”Köp en varmkorv, herrn!” Och folk köpte korv av honom.

 Och han köpte mer korv från slaktaren och bröd från bagaren. Och han köpte en större spis till sitt korvstånd. Till slut kallade han hem sin son från universitetet för att hjälpa till.

 Men då hände något.

 Hans son sade: ”Far, har du inte hört på radio? Har du inte läst tidningarna? Vi är på väg att få en svår depression. Läget i Europa är ruskigt. Och här hemma går allt åt skogen”.

Då tänkte fadern: ”Min pojke ligger vid universitetet, han läser tidningar och hör på radio, så han borde veta vad han talar om”. Sen skar han ner sina beställningar från slaktaren och bagaren. Och han tog ner skyltarna och brydde sig inte längre om att stå ute vid vägen och sälja varm korv. Och nästan med det samma sjönk hans korvförsäljning till noll.

”Det hade du rätt i min pojke”, sade fadern till sin son. ”Det är svår depression nu, det är det ingen tvekan om”.

Källa: En klok förmåga som man inte lyckats spåras”



Kommentarer
Evve och Lydia

:P:P

2009-12-30 @ 11:21:33


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0